19-10-07

info a-z

 

aardappel: Doordat de aardappel heter wordt, kunnen de koolhdyraten beter vrij komen en daardoor zul je van frietjes meer koolhydraten krijgen dan wanneer je een aardappel kookt.Achterop de placemat bij bv Mc Donalds staat precies hoeveel koolhydraatjes een portie frietjes bevat. Geen enkel probleem om voor deze frieten een goede bolus te geven(pomp).
Maar als wij friet halen bij de frietzaak bevat elke 50 gram 17 gr koolhydraten.Dit kan tot 5h na de maaltijd invloed hebben op de suikerspiegel.

appelmoes: Bij de meeste supermarkten wordt suikervrije appelmoes verkocht. Bv Materne zonder toegevoegde suiker.Er is qua smaak geen verschil met gezoete appelmoes.

appels: Vervang zoete rode appels door groene appels, bijvoorbeeld Granny Smith's. In zoete rode appels zit teveel vruchtensuiker.
Als je zoete appels gewend bent is de bittere smaak van de groene appel in het begin even wennen, maar al snel ga je het lekker vinden.

broodsmeersel:minder dan 10gr verzadigd vet per 100gr Bv Becel

bakboter: Maximaal 25 gram verzadigd vet per 100 gram Bv Olijfolie,Becel

chips: Kijk als je chips koopt altijd bij de ingrediënten of er suiker in zit.
In tortillachips van Doritos zit geen suiker. Eet echter niet te vaak chips.Zonnatura heeft er ook lekkere!


confituur:
Suikerarme confituur bevat nog evenveel kh als gewone light confituren ,dus ga voor bv effi.


dranken: vele light dranken en lekkere drankjes met weinig kh (zie links onder rubriek drankjes)


druiven: In druiven zitten te veel suikers. Als het dieet werkt en de bloedsuikerspiegel stabiel is mag af en toe wat druiven worden genuttigd.

gedroogde vijgen: een smakelijk tussendoortje

groentjes als tussendoortje :

geraspte wortelen,kersttomaatjes,komkommerschijfjes,radijsjes enz tellen niet mee en smaken altijd!


noten: deze bevatten weinig kh en zijn erg lekker als tussendoortje(zie  kh-tabel)

pannenkoeken: In de meeste pannenkoekenmixen zit ook suiker.Je kan zelf pannenkoeken bakken met canderel.Hou wel rekening met de kh in de andere ingrediënten

pizza: Je kunt zelf pizza maken met een volkoren bodem.Ingedriënten: een sausje van tomatenpuree, twee tomaten, ui, knoflook en kruiden. Beleggen met champignons, courgette, mozarella en wat je nog meer lekker vindt waar geen suiker in zit .

saus voor de pasta: In de voorverpakte sausjes voor macaroni of rijst zit ook suiker. En als er geen suiker in zit, dan zit er wel weer glucosestroop of een andere zoetstof in.
Daarom maak ik nu sausjes met een blikje tomatenpuree en biogarde yoghurt. In sommige blikjes en pakjes tomatenpuree zit suiker, gebruik dus het merk waar geen suiker in zit (bijv. Paramount en Heinz).

soep: In gewone pakjes soep is vaak suiker verwerkt.Dus deze tellen ook mee.Verse soep zonder aardappelen kan je onbeperkt drinken,groenten tellen niet mee,behalve dan peulvruchten.

tussendoortje: er zijn lekkere tussendoortjes voor kinderen zoals de plopkoeken,tom & jerry,dora,sponge bob,piet piraat enz...Meestal per pakje om en bij de 15-20gr Kh.

vlees(waren): Suiker is zelfs te vinden in vlees en vleeswaren. Lees daarom de ingrediënten voordat je vlees koopt.

volkoren producten: Snelle koolhydraten worden in het lichaam te snel omgezet in suikers. Vervang daarom alle 'witte' producten door volkorenproducten . Pasta's best vervangen worden door volkorenpasta en witte rijst door zilvervliesrijst. Wit brood wordt vervangen door volkorenbrood.

vruchtensap: In vruchtensappen zit veel vruchtensuiker. Dit zijn natuurlijke suikers. Teveel natuurlijke suikers binnenkrijgen is niet goed, vandaar dat het vruchtensap het beste vermengt kan worden met water. Doe je nog langer met een sapje ook!Bij de maaltijdheeft zo'n sapje minder invloed op de suikerspiegel.


zoetstoffen: De meest voorkomende zoetstoffen zijn: sacharose, sacharine, glucose, dextrose, fructose, maltose, lactose, sorbitol, xylitol, maltitol en aspartaam.

zondigen: Als je zondigt, zondig dan met echte chocola. Neem geen chocola met suikervervangers, zoals fructrose of rietsuiker. Bittere chocola is beter om mee te zondigen dan gewone chocola.

02:56 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.