20-10-07

KINDERFEESTJE

LEUKE-GEZONDE TRAKTATIES

 

Kaaspoppetjes
Nodig:
- een groter vierkantje kaas
- per poppetje 5 cocktailprikkers
- 2 kerstomaatjes
- de top van een dikker augurk
- twee kleinere vierkantjes kaas

Werkwijze:
Steek aan weerskanten van het grote blokje kaas een cocktailprikker met een kerstomaatje. Dat zijn de armen. Steek aan de bovenkant een halve cocktailprikker met het stukje augurk. Dat is het hoofd. Steek aan de onderkant van het grote blokje kaas twee cocktailprikkers met de kleinere blokjes kaas. Dat zijn de voeten.


 

KAASMUIZEN

Nodig:
- Kaasblokjes (eventueel kant en klaar gesneden en verpakt)
- Rozijnen
- Pepsels (zoutstengels)
- Chips

Werkwijze:
Leg het kaasblokje als ruitvorm voor je op het werkblad. Duw in de achterste punt een pepsel (staart) en in beide zijden voor de voorste punt een halve rozijn (ogen). Achter ieder oog maak je met een aardappelschilmesje een inkeping. Hierin stop je een chip als oor. In het begin zullen de pepsels en chips soms breken, je moet er even handigheid in krijgen. Zorg er daarom voor dat de kaas niet te koud en dus te hard is.
Voor het maken van 25 muizen ben je ongeveer een half uur kwijt.

Bewaren:
Maak de muizen zo kort mogelijk van te voren. Zet ze op een schaal en bedek ze met folie. Houd er rekening mee dat één muis als veel plaats inneemt op het blad. Het beste kunnen ze tot kort voor het gebruik in de koelkast gezet worden, omdat de chips en pepsels snel zacht worden.

 

Voor heerlijke koekjes en gebak ...neem een kijkje bij de recepten in linkerkolom op de pagina .

wafel

 

04:25 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.