23-03-08

Pannenkoeken en Poffertjes de kh...

 

               decoration

Het aantal gram koolhydraten per pannenkoek is afhankelijk van het gewicht. Een pannenkoek bestaat voor 30% uit koolhydraten.

Als het gewicht bekend is, kun je uit rekenen hoeveel koolhydraten de pannenkoek levert.


Pannenkoek – gemiddeld (70 g, Eettabel) 20


Pannenkoek – dik en op groot bord (160 gram) 48


Pannenkoek – dun en groot (100 gram) 30


Pannenkoek – klein (60 gram) / op boterhambordje 18


Pannenkoek – kant-en-klaar van 50 g 15


Restaurantpannenkoek (afh. van dikte) 30-45


Suiker of stroop voor een gewone pannenkoek (70 g) 10


Poffertjes (Eettabel) met boter en suiker – 15 stuks (190 gram) 59


Poffertje – kant-en-klaar met gewicht van 8 gram per stuk 3

 

smakelijk... 

17:04 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezonde Paaseitjes

decoration

Gekleurde gekookte Paaseieren

 

Boodschappenlijstje 

  • Voor 1 persoon: minimaal 1 wit ei
  • water
  • spinazieblaadjes
  • gekookte rode biet in stukjes
  • ui in schillen
  • olie

Nodig in de keuken:

eierprikker, kookpan, warmtebron, eierwekker, vergiet en bestek

Bereiding

  • Prik met een eierprikker een gaatje aan de bolle kant van het ei
  • Breng de eieren in ruim water met de toevoeging (spinazie of rode biet of ui) aan de kook
  • Reken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt
  • Voor een hard ei 8-10 minuten
  • Laat de eieren direct na het koken schrikken in koud water
  • Neem de eieren uit de pan en wrijf ze op met een beetje olie

  • Eitip Eitip
    neem witte eieren omdat die gemakkelijker natuurlijke kleurstoffen opnemen

 

02:15 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |