30-04-08

Mag u gesuikerde producten eten?

Eetwaren worden geklasseerd volgens hun glykemische index (GI). Die maakt het mogelijk om hun hyperglykemiërend vermogen te meten. Glucose bezit de maximumindex: 100. Het is aan te raden om het gebruik van eetwaren met een hoge glykemische index te beperken.

Hebben een hoge glykemische index:

  • dadels, aardappelen, stokbrood, pralines, frieten, wit en bruin brood,...

Hebben een lage glykemische index:

  • abrikozen, pompelmoezen, linzen, kersen, pasta, melk,...

 

Bij het eten van gesuikerd voedsel moet u zich aan enkele eenvoudige regels houden:

  • ze spreiden over de 3 maaltijden;
  • eetwaren met een hoge glykemische index beperken vóór een lichamelijke inspanning of op het moment waarop de werking van de insuline of de hypoglykemiërende tabletten het sterkst is;
  • sommige vetrijke eetwaren (gebak, chocolade,...) vermijden, ook al hebben ze soms een lage glykemische index;
  • als u aan insulineafhankelijke diabetes lijdt: koolhydraten (suikers) innemen bij het slapengaan, om hypoglykemie 's nachts of bij het opstaan te vermijden.
bron = partena

10:23 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.