30-04-08

Suggesties per type restaurant

Elk soort restaurant heeft wel een paar gerechten op de kaart staan die beter voor u zijn dan andere. Er is bijna altijd wel een vetarm gerecht te vinden. Met een beetje kennis kunt u gezond buiten de deur eten.

 • Mexicaans eten
  Goed Mexicaans eten is bijvoorbeeld salsa, zachte tortilla's, zwarte bonen, reepjes gekruid kippen- of rundvlees of gehakte biefstuk. Rijk aan vet zijn tortillachips, kaas, guacamole, zure room en refried beans. Over het algemeen is een fajita, enchilada of burrito beter dan chimichanga of taco's (deze laatste twee gerechten zijn gebakken).
 • Italiaans eten
  Goed Italiaans eten is met tomaten, pasta (niet met kaas gevuld), gegrilde kip, vis of zeevruchten. Een saus op basis van tomaten en eventueel groenten is goed. Rijk aan vet zijn gerechten met gebakken aubergine of courgette, pancetta, worst, kaas en vleeswaren. Neem geen pasta met roomsaus, zoals Alfredo of carbonara. Neem ook geen met kaas gevulde pasta, zoals cannelloni en ravioli. Alles wat 'parmigiana' heet is ook heel erg vet! Een pizza met groenten, gegrilde of gekruide kip, garnalen, tomaten en magere kaas is prima. Hoe dunner de pizza, hoe beter. Alle pizza’s met extra kaas, pepperoni, worst, ansjovis, spek, en ham zijn te vet. Probeer eens of een halve pizza niet genoeg is. Het is belangrijk om op de hoeveelheid te letten. Een restje pizza is lekker voor de volgende dag
 • Chinees eten:
  Goed Chinees eten is bijvoorbeeld tofu, groenten, vis, garnalen, kip en geroosterd varkensvlees. Eendensaus is goed en Chinese mosterd ook. Sojasaus is niet vet, maar bevat veel natrium. Neem geen gefrituurde voorgerechten, zoals won ton. Probeer in plaats daarvan soep of teriyaki kip. Rijst is prima, als het maar geen gebakken rijst is. Let ook op hoeveel u eet. Een Chinees voorgerecht is vaak al groot genoeg voor twee of drie maaltijden. Neem wat over is mee naar huis, voor een goede lunch de volgende dag.
 • Fast food:
  Als u beslist een hamburger wilt, let dan op het formaat. Neem een gewone hamburger, geen dubbele. Neem eentje zonder kaas, spek, ham of speciale sauzen. Van sla, tomaten en ketchup mag u echter nemen zoveel u wilt. Hetzelfde geldt voor broodjes rosbief en dergelijke. Probeer van de frietjes af te blijven, maar als dat te moeilijk is, bestel dan de kleinste portie. Gepofte aardappelen zijn goed voor u, als u er een neemt zonder geraspte kaas of zure room erop. Neem er eentje met chili, broccoli, salsa of magere yoghurt. Gegrilde kip is ook een prima keus. Maar gebakken kip niet en kippenvleugeltjes ook niet. Veel fast food restaurants hebben salades op de kaart staan. Een salade met rauwkost of gegrilde kip is de beste keus. Neem geen salade met gebakken ingrediënten, zoals spekjes, of gebakken aardappels als bijgerecht. Het belangrijkste is om een dressing te nemen zonder vet of met weinig vet. De meeste fast food restaurants hebben dat wel op de kaart staan.Als u een keertje wilt uitspatten, probeer dat dan met mate te doen. U hoeft die taart niet tot het laatste kruimeltje op te eten. Misschien kunt u een nagerecht delen met een van uw tafelgenoten.

10:20 Gepost door babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.